Szecsuáni sertés, sok zöldséggel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Nehéz

Szecsuáni sertés, sok zöldséggel

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg. sertés lapocka,
2 db sárgarépa,
1 kisebb cukkini,
1 db zöldpaprika,
1 kis csili,
1/2 hegyes zöldpaprika,
1 fej lila sonkahagyma,
4 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál szójaszósz,
1 kiskanál gyömbérpor,
kevés só,
20 dkg. wok tészta (hernyótészta)

*

Elkészítés:

A húst, enyhén sós vízben, egy darabban, feltettem főni. Közben, minden hozzávaló zöldséget hasábokra (batonra) vágtam. Mikor a hús megfőtt, azt is felcsíkoztam. Serpenyőben (wok) napraforgóolajat forrósítottam, és beletettem először a répát. Megsóztam, majd öntöttem bele kevés hús alaplét, és 1 kanálnyi szójaszószt. Ezután került hozzá a hagyma, az újhagyma, a fokhagyma, a csíkokra vágott paprika, majd a cukkini is. 1 csili, és kevés csípős hegyes paprika is került a serpenyőbe. 1 kiskanál gyömbérport is adtam hozzá, majd annyi alaplével öntöttem fel, hogy teljesen ellepje. Rövid, közös főzés után belekerült a csíkokra vágott hús, kicsivel később a wok tészta is. Ez utóbbi szinte nem igényel főzést, hiszen pár perc alatt magába szívja a nedvességet. A végén a tüzet elzártam, és fedőt tettem rá. Így egy kitűnő, homogén fűszeres ételt kaptunk, ami a kínai étkezési szokásoknak is kitűnően megfelel.
Nem könnyű elkészíteni, de blogomban több információval szolgálhatok.
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/05/szecsuani-sertes-sok-zoldseggel.html

Szecsuáni sertés, sok zöldséggel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szecsuáni sertés, sok zöldséggel