Hozzávalók:
3-4 db csirkemell filé
1 nagy sárgarépa
1-2 db paprika
2 db fokhagyma
2 kisebb hagyma
1 cs knorr fix szecsuáni alap
2 dl paradicsomlé
2-3 dl ketchup
3-4 ek szójaszósz
olaj
só
bors
vegeta
gyömbérpor
chili/Erős Pista/Piros Arany
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk A húst is megmossuk, majd felcsíkozzuk.
Kevés olajat hevítünk, majd a húst sóval, vegetával és borssal ízesítve megsütjük.
A megsült húst félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőt veszünk elő, olajat hevítünk, belerakjuk a csíkokra vágott sárgarépát, sózzuk és pár percig sütjük, majd belerakjuk a hagymát és a fokhagymát, együtt pirítjuk, végül a többi zöldséget is beletesszük.
Ne hagyjuk teljesen megpárolódni, legyen még kissé roppanós a zöldség.
Felöntjük a paradicsomlével, a ketchuppal, ízesítjük szójaszósszal, gyömbérporral, kevés sóval, borssal, vegetával és ízlés szerint chilivel.
A húst is tegyük hozzá, majd forraljuk össze az ízeket és végül adjuk hozzá a szecsuáni alapot is, még 10 percig főzzük össze és kész is.
Rizzsel tálaljuk.