Szarvasragu leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Szarvasragu leves

Szarvasragu leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg szarvascomb,lapocka vagy apróhús
1/2 kg leves zöldség vegyesen /sárgarépa,gyökér,zeller,karalábé/
10 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk,őrölt kömény
1 mk.őrölt fekete bors
ételízesítő
1 kk,tárkony
2 dl főző tejszín
1 ek,finom liszt
1 tk,pirospaprika
1 ek.zsír vagy étolaj
tárkonyecet vagy citromlé
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a pirospaprikát, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége vagy eperlevél tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvasragu leves