Szarvasgulyás babérlevéllel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Szarvasgulyás babérlevéllel

Szarvasgulyás babérlevéllel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg szarvas apróhús
2 fej vöröshagyma
só, babérlevél, őrölt bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanállal őrölt pirospaprika
20 dkg burgonya
tojás, liszt a csipetkéhez
2 evőkanál zsír
10 dkg vegyeszöldség
1 csomó zöldségzöld
1 kávéskanál őrölt erőspaprika

*

Elkészítés:

Zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdiszteljük, szarvashúst apró kockára vágjuk, és szarvas pörköltet főzünk. ( lehet maradék pörköltből is gulyást készíteni )
Ízesítjük sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, őrölt paprikával.
Amikor már részben megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, összekockázott burgonyát, és a vegyes zöldséget.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy 4 ujjnyit ellepje.
Egy- két karikára vágott erőspaprikát és egy babérlevelet teszünk még bele.
Ha felforrt, beletesszük a tojásból és lisztből előre elkészítet csipetkét, és készre főzzük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselymet teszünk rá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvasgulyás babérlevéllel