Szarvasérmék tejszínes gombával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Szarvasérmék tejszínes gombával

Szarvasérmék tejszínes gombával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

szarvas comb 0,80 kg
só, őrölt bors, fűszerkeverék ízlés szerint
liszt 0,15 kg
étolaj a sütéshez
gomba 0,40 kg
tejszín 0,40 l
petrezselyem zöld 1 csomag
krokett 32 db
friss zölség, lilahagyma a díszítéshez

*

Elkészítés:

A szarvas szeleteket klopfoljuk, ízesítjük, lisztbe forgatva kevés olajon kisütjük.
Amennyiben idős a hús húslében érleljük egy napot.
Mártás:
Kevés olajban a megtisztított, apróra vágott gombát megpároljuk, liszttel szórjuk, és a tejszínnel beforraljuk.
A mártást, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezzük.
A krokettet bő forró étolajban megsütjük, majd friss zöldséggel díszítve tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvasérmék tejszínes gombával