Szarvasbélszín vörösboros csokimártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

18

Nehézség

Haladó

Szarvasbélszín vörösboros csokimártással

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet szarvasbélszín
2-3 gerezd fokhagyma
2 fej mogyoróhagyma
3,5 dl vörösbor (száraz vagy félédes)
3,5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
kakukkfű, só, bors
10 dkg étcsokoládé
olivaolaj

*

Elkészítés:

bélszíneket megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Egy serpenyőben felhevítjuk az olivaolajat és a szeletek széleire kérget sütünk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a megolvadt vaj és az olaj keverékével meglocsolgatjuk, majd kivesszük a hússzeleteket. Ezután a hússzeleteket beletesszük a vaj papírjába. Érdemes hát eltenni a vajak papírjait,mert a bennük sütött hús így nem szárad ki. Ha viszont nincs otthon annyi papír, hogy ennyi adagra elég legyen, akkor a vajas-olajos zsiradékból tegyünk alá, viszon akkor 10 dkg-al több vaj kell a recepthez. 8 percig süssük közepes tűzön. Addig a mártás: az olaj és vaj keverékén pirítsuk üvegesre a kockára vágott mogyoróhagymát, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket és a kakukfüvet is adjuk hozzá. 1 percig futassuk meg ezeket is, majd öntsük fel a borral és az alaplével. Forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. Ezután reszeljük bele a csokit és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor ízlés szerint kanalazzunk a húsra.

Szarvasbélszín vörösboros csokimártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvasbélszín vörösboros csokimártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!