Szarvas gulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Szarvas gulyás

Szarvas gulyás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

szarvas apróhús: 40 dkg
vöröshagyma: 2 fej
só, babérlevél, őrölt bors: ízlés szerint
fokhagyma: 4 gerezd
őrölt pirospaprika: 3 evőkanál
burgonya: 4 db
tojás: 1 db
zsír: 2 evőkanál
liszt: 6 evőkanál
vegyes zöldség: 40 dkg
zöldség zöld: 1 csokor
erős paprika: 1 evőkanál

*

Elkészítés:

Megtisztítjuk a szarvas húst és apró kockára vágjuk.
A kést és a vágóasztalt megmossuk, majd megtisztítjuk a  vegyes zöldséget és vöröshagymát, fokhagymát feldaraboljuk.
Zsíron a vöröshagymát megpirítjuk, apró kockára vágott szarvashúst hozzátesszük, majd felöntjük vízzel és szarvas pörköltet főzünk.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, őrölt paprikával. Amikor már részben megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, összekockázott burgonyát, és a vegyes zöldséget.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy ellepje 4 újnyit a húst.
Egy- két karikára vágott erős paprikát és egy babérlevelet teszünk még bele.
Ha felforrt, beletesszük a tojásból és lisztből előre elkészítet csipetkét, és készre főzzük. Tálaláskor finomra vágott petrezselymet teszünk rá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvas gulyás