Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg. csont nélküli csirkecomb,
20 dkg. rizs,
1 kisebb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. kis csili,
10 dkg zöldborsó,
1 csipetnyi majoránna,
só, őrölt bors,
1 dl száraz fehérbor,
1 kis csokor petrezselyem zöld,
1/2 liter leves alaplé,
2 kanál olaj.
reszelt sajt a tálaláshoz.

*

Elkészítés:

A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.
Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid idein együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a feldarabolt húst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk rá.

Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!