Szárnyas rizses hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Szárnyas rizses hús

Szárnyas rizses hús

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1/2 kg. pulyka felső comb csont nélkül,
25 dkg. rizs,
fél üveg natúr lecsó,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zeller zöld,
só, frissen őrölt bors,
kevés olaj.
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.

*

Elkészítés:

A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk.
A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk.
A lecsó helyett friss paprikát, és hámozott paradicsomot is használhatunk.
(ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok ) A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.
Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz.
Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük.
A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük.
Ajánlom a kóstolást akár többször is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szárnyas rizses hús