Hozzávalók:
1/2 kg. pulyka felső comb csont nélkül,
25 dkg. rizs,
fél üveg natúr lecsó,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zeller zöld,
só, frissen őrölt bors,
kevés olaj.
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.
*
Elkészítés:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk.
A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk.
A lecsó helyett friss paprikát, és hámozott paradicsomot is használhatunk.
(ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok ) A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.
Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz.
Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük.
A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük.
Ajánlom a kóstolást akár többször is.