Hozzávalók:
50 dk fütölt oldalas, 1 kb szárazbab, sárgarépa, petrezselyem gyökér, burgonya, karaláb, zellergumó, őrölt piros paprika, pici olaj, liszt, fokhagymapor, 2 db tojás, só, vegeta, 1 db fehér paprika 1 db hagyma.
*
Elkészítés:
A babot és a füstőlthúst előző este beáztatom hideg vízbe.
A babot több léből megmosom és hideg vízben felteszem, amint felforr leöntöm a vizet róla ( így nem puffaszt annyira ) és lemosom.
Majd tiszta vízben ismét felteszem, ha felforr, bele teszem a zöldségeketés együtt főzöm.
Már előtte feltettem egy külön edényben vízbe a fűstőlt áztatott oldalast.
Ha a húsi megfőtt összeöntöm és ízesítem sóval, vegetával.
Elkészítem a csipetkét 2 tojásból és hozzáadom a bableveshez.
Közben pici olajjal lisztte rántást készítek, rá a törött paprikát és a legvégén a fokhagymaport.
Hideg vízzel elkeverem és hozzáadom a bableveshez.
10 percig összeforralom, és tejföllel tálalom.
Jó étvágyat kívánok !