Szamóca jam

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Szamóca jam

Szamóca jam

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg érett szamóca
1 kg cukor, de ízléstől és a gyümölcs érettségétől függ
Jam tartósító szer

*

Elkészítés:

A gyümölcsöt mossuk tisztítjuk, a nagyobb darabokat elvágjuk, és üvegbe, vagy edénybe rakjuk. Lecukrozzuk és mikor a cukor elolvad, levesessé válik a keverékünk, feltesszük főni.Valójában úgy finom, ha az eperszemek egészben maradnak.Lassú tűzön ez kb 20 perc…Ha mégis úgy érezzük a kóstolásnál, hogy elbír még egy kis cukror, tehetünk bele, de elnyomja a gyümölcs ízét. Beletesszük a tartósító szert és üvegekbe zárva fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük. Másnap mehetnek a kamra polcaira.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szamóca jam