Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
1 db közepes fej vöröshagyma
15 dkg főtt, húsos császárszalonna
75 ml napraforgóolaj
20 dkg Miklós’ Universal mix liszt
12 g sütőpor
1 tk só
½ kk őrölt fekete bors
2 db tojás
3 dl tejföl
1tk vaj vagy zsír a forma kikenéséhez
*
Elkészítés:
A káposztát lecsöpögtetjük, ha nagyon savanyú, át is öblíthetjük, majd néhány vágással rövidebbre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, 2 ek olajjal együtt serpenyőbe rakjuk.
A hagymát is hozzáadjuk, kevergetve addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül, a hagyma pedig üveges lesz.
Ekkor hozzáadjuk a káposztát, kevergetve 5 percig pirítjuk, majd kihűtjük.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk.
A tojásokat a maradék olajjal és a tejföllel fölverjük, a fűszeres liszttel és a szalonnás káposztával összedolgozzuk.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, és a szalonnás, savanyú káposztás masszával a háromnegyed részükig megtöltjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb.
40 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk még 5 percig, majd kiszedjük, és még melegen tálaljuk.
Én fél adagot készítettem.
A teljes adagból 12 db nagyobb méretű muffin lesz.