Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Feltéthez:

*

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet (nem szükséges futtatni).
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk, abból kivesszük és félretesszük.
A paradicsomot megmossuk és félkarikára vágjuk.
A tejfölt egy tálkába öntjük, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a sütőpapírra fektetjük.
Egy villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt hőlégkeveréssel elősütjük.
A sütőből kivéve lekenjük a tejföllel, ráfektetjük a paradicsom fél karikákat, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szalonna csíkokkal.
A sütőbe visszatéve még további 25 percet sütjük.
Addig az újhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a megsült lepényszeletekre szórjuk.
12 szelet lett ebből az adagból.

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szalonnás-paradicsomos kenyérlepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!