Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is)
1/2 kg hagyma
30 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
*
Elkészítés:
A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a finom füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A finom kisült szalonnapörcöt a tetejére teszem. Puha kenyérrel az igazi.