Hozzávalók:
25 dkg csirkemell, csíkokra vágva
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
5 dkg krémsajt
1 dl tejföl
1 mk. liszt
só
bors
20 dkg Soós szarvacska tészta
*
Elkészítés:
A csirkemell csíkokat sózom, borsozom. A szalonnát kockára vágom, kisütöm a zsírját, a pörcöt félreteszem. A zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, belepréselem a fokhagymát, együtt is pirítom kicsit. Ráteszem a fűszeres csirkemell csíkokat, jól átforgatom, felengedem kevés vízzel és fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, együtt készre főzöm. Amikor puha a hús, beleteszem a krémsajtot, összeforralom, majd rászórom a lisztet és a tejfölt is hozzáteszem, azzal is forralok rajta egyet. Még egy kis borsot szórok rá, ha kell még sózom kicsit. A szarvacskát, bő, sós vízben kifőzöm, vigyázva, hogy ne legyen puha, lehessen harapni. A tésztát hozzákeverem a szaftos húshoz, összeforgatom. Tálalásnál rászórom a szalonnapörcöket.