Szaloncukor és Rudolf

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Szaloncukor és Rudolf

Recept leírás:

Hozzávalók:

A szaloncukorhoz (kb 40 db)
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
1-2 ek rum
Rudolfhoz:
4 db Pilóta keksz
1 csomag francia drazsé
4 db sós perec
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
hurkapálcika

*

Elkészítés:

A diót ledarálom, az aszalt gyümölcsöt a robotgép késes aprítójában szintén ledarálom, teljesen pépesre, majd a dióval összegyúrom, és rummal ízesítem.
Szaloncukor nagyságú darabokat formázok belőlük, és pár órára, a hűtőbe teszem, majd vízgőz felett felolvasztott étcsokival bevonom.
Teljes száradás után csomagolom.
Rudolf: A kekszeket egy-egy kb 10-15 cm-es hurkapálcikára felhúzzuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 ek olaj hozzáadásával, a kekszeket belemártjuk, majd rácsra szedjük ki.
Francia drazséból, szemeket, és orrot ragasztunk , félbe tőrt perecből elkészítjük a szarvakat.

Szaloncukor és Rudolf

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szaloncukor és Rudolf

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!