Hozzávalók:
A szaloncukorhoz (kb 40 db)
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
1-2 ek rum
Rudolfhoz:
4 db Pilóta keksz
1 csomag francia drazsé
4 db sós perec
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
hurkapálcika
*
Elkészítés:
A diót ledarálom, az aszalt gyümölcsöt a robotgép késes aprítójában szintén ledarálom, teljesen pépesre, majd a dióval összegyúrom, és rummal ízesítem.
Szaloncukor nagyságú darabokat formázok belőlük, és pár órára, a hűtőbe teszem, majd vízgőz felett felolvasztott étcsokival bevonom.
Teljes száradás után csomagolom.
Rudolf: A kekszeket egy-egy kb 10-15 cm-es hurkapálcikára felhúzzuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 ek olaj hozzáadásával, a kekszeket belemártjuk, majd rácsra szedjük ki.
Francia drazséból, szemeket, és orrot ragasztunk , félbe tőrt perecből elkészítjük a szarvakat.