Hozzávalók:
6db tojás,félkg liszt,15dkg kolozsvári szalonna,1dl olaj,2l főzőviz a nokedlinek,só és maradék lecsó előző napról.
*
Elkészítés:
A nokedli vizet felteszem forrni,a lisztből 1 tojással,sóval nokedlit keverek,de csak ha felforrt a viz és nem kell simára keverni. A nokedlit mikor felforrt a viz és tettem bele sót,kiszaggatom. Megvárom mig 2szer feljön a viz tetejére és alaposan hidegvizzel leöblítem és leszűröm. Az 5db tojást felütöm,sózom és felkeverem,az olajat megforrósítom,beleteszem a feapritott szalonnát,megfuttatom rajta és beleöntöm a felvert tojásokat,megsütöm és a nokedlit belekeverem.A maradék lecsóval a tetején tálalom.Salátát kinálok mellé.Kicsit gazdagabb szalonnával és a lecsóval.Előző napról maradt nokedlivel ugyanigy felhasználható.