Szálikás perec

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Szálikás perec

Szálikás perec

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg liszt,
3 db tojás+1 sárgája, (A fehérjét majd kenéshez használjuk),
30 dkg zsír(kókuszzsír), 1 cs szálika+1 dl tej,
1 csésze(2.5 dl) porcukor,
4 ek tejföl.

*

Elkészítés:

A szálikát langyos cukros tejben felfuttatjuk a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk.
Én a kenyérsütőre bíztam a dagasztást.
Ha a tojás nem szép sárga, egy kis kurkumát rakhatunk bele.
Most 2 cipóra osztottam, egyikbe darált dió került, ebbe még tettem kevés tejet, mert kemény lett volna.
Mindig a hozzávalóktól, a liszt minőségétől függ a folyadék mennyisége.
Fél óra pihentetés után fél cm vastagra kinyújtottam, szaggattam.
Egy kis részéből a nem diósnak darálós keksz is készült.
Még babapiskóta formát is szaggattam.
A figurák tetejét lekentem ecsettel, felvert tojás fehérjével és barna cukros dióban végig húztam.
Szilikon lapos tepsiben sült, előmelegített légkeverésen 180C°-on.
15 perc alatt megsül.
Szapora, sokáig eláll.
Kiváló reggeli teához, kávéhoz, finom délutáni, esti rágcsálni való.
Kettőt össze is ragaszthatunk lekvárral.
Küldés e-mailben BlogThis!
Megosztás a Twitteren Megosztás a Facebookon Megosztás a Pinteresten

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szálikás perec