Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
1 dl tej
15 gramm szalalkáli
2 db tojás.
A krémhez:
6 tojás
3 vaníliás pudingpor
7 evőkanál porcukor
12 dl tej
15 dkg margarin.
A képeken másfél adag látható.
*
Elkészítés:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.5 részre osztjuk, fél órát pihentetjük, világosra sütjük.A lapokat zsírral kent sütőlapon kell sütni.
Krém: A 6 tojássárgájából, pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a margarint és a tojások keményre vert habját.A krémmel megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük, meghintjük porcukorral.