Szalagos farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Szalagos farsangi fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 tojás
3 tojássárgája
7 dkg olvasztott vaj
1/2 dl rum
3 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 tk vaniliakivonat
1 narancs reszelt héja (elhagyható)

*

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezunk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és langyos tejjel felöntjük.
Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk.
Langyos helyen 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kiboritjuk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral.
A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjuk, egy tiszta konyharuhával letakarjuk.
A megkelt fánkokra középen egy ujjunkkal mélyedést képezünk.
Egy serpenyőben bő olajat hevitünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét.
A megsült fánkokat papirszalvétával letakart tányérra vagy tálra rakjuk, hogy felitassuk a forró zsiradékot.
A rumnak köszönhetően nem sziv magába sok olajat.
A megsült fánkok közepébe egy teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk csokiszósszal leöntve vagy tejszinhabbal diszitve.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szalagos farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!