Szalagos farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

400

Nehézség

Szalagos farsangi fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 500g búzaliszt ( BL55), 200 ml tej ( 2,8 %-os ) 40 g friss élesztő, 50 g porcukor, 60 g (olvasztott vaj 5 db tojássárgája,kk só, ( 2 ek rum, ettől nem szívja az olajt a tészta magába)végén bőven olaj a sütéséhez

*

Elkészítés:

Elkészítése: Lisztet egy kelesztő tálba tesszük.
A langyos tejet cukrot, az élesztőt egy másik edénybe, és hagyjuk 15 percig hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojás sárgákat.
Egy fakanállal keverjük össze.
majd egy gyúrótáblára téve simára dolgozzuk.
Így kapott tésztát keleszük 35 percig, ha meg kelt ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggatjuk ki.
A maradék tésztákat összegyúrjuk, újra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Majd 20 percig kelesztjük, ha meg kelt a fánkok közekét kiszúrjuk, és bő meleg olajba sütjük, ( ne égjen az olaj) Mindig a felső részével tesszük az olajba, és fedővel lefedve ettől lesz szalagos a fánk.
Amikor megfordítjuk a másik oldalra akkor már fedő nélkül sütjük.
Papír szalvétára szedem majd porcukorral, baracklekvárral díszítem

Szalagos farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szalagos farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!