Szalagos fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

norci79

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Szalagos fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 dl tej
3 dkg élesztő
1 ek porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
3-4 ek rum
50 dkg liszt

*

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és beleteszünk 1 ek porcukrot.
Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk.
Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.)
A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Szalagos fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szalagos fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!