Hozzávalók:
Tészta hozzávalói: 50 dkg
Krém hozzávalói: 8 dkg
1 tojás a kenéshez + sajt a henpergetéshez
*
Elkészítés:
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk,és lisztezett deszkán 1 órát pihentetjük.Utána vékonyra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd tepsibe tesszük.Tetejét tojással megkenjük,és lassú tűzön szép pirosra sütjük.
Krém:2 tojást kikeverjük a rétes liszttel,hozzáadjuk a sajtot,és a fél liter tejet.Sűrűre főzzük.A tűzről levesszük, teszünk bele 8 dkg margarint,és tovább keverjük,míg a margarin el nem olvad.A krémet a két pogácsa közé kenjük úgy , hogy hogy egy kicsit kifollyon,és reszelt sajba meghempergetjük.


