Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojássárgája
2 evőkanál kefir
10 dkg reszelt sajt
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
1 dkg élesztő
kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
csipet cukor
a tetejére 1 tojássárgája
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
3 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt trappista sajt a hempergetéshez
*
Elkészítés:
1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb. 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
2. Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojássárgájával megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm.Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára, és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
3. A krém hozzávalóit összekeverem simára, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém, és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.