Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg
Krém: 1 pohár
*
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, a margarint és a tejfölt kézzel beledolgozzuk. Az elkészült tésztát nylon zacsiba csomagoljuk, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. 3 – 4 napig is állhat. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtjuk. Kicsi szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük tojássárgával megkenjük reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe sütjük.
Krém:vízgőz fölött besűrítjük a tejfölt, lisztet, sót, tojássárgát, tűzről levéve belekeverjük a vajat ha el olvadt a reszelt sajtot is.
A pogikat félbe vágjuk közé a krém kicsit megnyomni és reszeltsajtba forgatni.