Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 közepes fej hagyma
1 ek. zsír
½ ek. pirospaprika
só
bors
1/2 ek. liszt
1 dl tejföl
20 dkg Soós fusili tészta
*
Elkészítés:
A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Azsírt felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm. Kiszedem a húst, majd a zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, öntök hozzá kevés vizet. Ebbe a szaftba rakom a hússzeleteket, mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a hús, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, elkeverem, felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. A fusili tésztát, bő, sós vízben kifőzöm és a szaftos karajszelettel tálalom.