Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli tarja
1 fej fokhagyma
só
őrölt bors
szárított kakukkfű
rozmaring
kevés zsír
*
Elkészítés:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágod, mindkét oldalát megsózod, borsot őrölsz rá, (a frissen őrölt bors lényegesen aromásabb mint az előre őrölt ) kevés zsiradékkal ( zsír, vagy olaj ) tepsibe, vagy sütőtálba sorjázod.
Mivel a sült húsok legjobb barátja a fokhagyma, azt is bőséggel adj hozzá.
Mehet rá még kakukkfű és rozmaring.
Alufólia alatt süsd puhára.
Elég sok levet enged, amit a fóliát levéve elforralhatsz róla.
Vigyázz, hogy ne száradjon ki!
Köretként adhatsz hozzá krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit is.
Ezúttal rakott krumpli szerű köret készült mellé, ami a kolbász kivételével, mindent tartalmazott amit a rakott krumpli is.
Még egy kevés reszelt sajt is került hozzá, ami még színesebbé tette a köret ízét.