Hozzávalók:
1kg darált hús (legjobb a dagadó vagy a tarja)
1kg dkg rizs
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
só
bors, delikát
paprika
napraforgó olaj
2 közepes fej fej édeskáposzta
5 dl paradicsomlé (ha van házi) vagy 1 ü sürített paradicsom
*
Elkészítés:
A káposztának kivágjuk a torzsáját, és forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk, majd az ereket levágjuk, hogy könnyebb legyen tölteni.
A hagymát apróra vágjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Mikor ez kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikátés a delikátot.
A darált húst összekeverjük a jól megmosott, lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a káposzta leveleket.
Egy lábas alját kibéleljük az apróra vágott káposztával, sorban belehelyezzük a töltött káposztákat, majd telejére ismét apró káposztát szórunk.
Annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje, ráöntünk egy pici olajat, megsózzuk, és mehet is főni.
Ha felfőtt, ráöntjük a paradicsomlevet, és 20 percig főzzük. Jó étvágyat hozzá!