Svéd uborka télire

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

1440

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         2,5 kg uborka
·         1 kg hagyma
·         2,5 dl víz
·         2dl 20 %-os ecet
·         1 dl almaecet
·         5 dl cukor
·         fél dl só
·         fél tk mustármag
·         1 kk nátrium benzoát
A receptet Géber Marcsi  receptje alapján  írtam le ,kevéske módosítással   és az arányok változtatásával .

*

Elkészítés:

A receptet Géber Marcsi  receptje alapján  írtam le ,kevéske módosítással   és az arányok változtatásával .
Az uborkát jól megmosom  ,a hagymát megpucolom.
1.    Az uborkát (héjasan) és a hagymát legyaluljuk.
2.    A vízet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és a nátriumbnzoátot összekeverjük, és hidegen a zöldségekre öntjük.
3.    Jól összekeverjük az egészet. 1 napig állni hagyjuk(többször megkeverjük), majd üvegekbe rakjuk.
4.       Másnap is  fogyasztható ha összérnek az ízek, illetve télire elrakható. Abban az esetben ha fogyasztani akarjuk nem fontos abba a mennyiségbe benzoátot tenni
Ebből nekem 3db  720 g és 1 450 g üveggel lett

Svéd uborka télire