Hozzávalók:
4 kg uborka
2 kg hagyma
1 dl só
8 dl cukor
3 dl víz
4 dl 10%-os ecet
1 ek Nátrium- benzoát
*
Elkészítés:
Az uborkát jól megsikáljuk, megmossuk az Óriás Kelesztőben. A hagymát az Új Generációs Konyhai Késsel megpucoljuk úgy, hogy a gyökerét rajta hagyjuk, mert szeleteléskor így nem esik szét a hagyma.
Az uborkát és a hagymát vékony karikára szeljük a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel a 10 l-es Tálalókészlet Tálba.
A Konyhaművész Mérőkancsóval kimérjük a hozzávalókat, a sót, cukrot, ecetet, vizet.
Rátesszük a hagymás uborkára. Jól összekeverjük és 1 nap állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.
Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és végleges helyére tesszük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Óriás Kelesztő
Új Generációs Konyhai Kés
Konyhaművész Kézvédős Szeletelő
Konyhaművész Mérőkancsók
10l-es Tálalókészlet Tál