Hozzávalók:
30 dkg gomba,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
kevés olíva olaj,
1 dl száraz fehérbor,
kevés só,
kevés frissen őrült bors,
2 dl paradicsomszósz,
1 kávéskanál bazsalikom,
1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld,
1 evőkanál balzsamecet került hozzá.
*
Elkészítés:
A gombát felszeleteltem, a hagymát felcsíkoztam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam.
A hagymát, fokhagymát kevés olíva olajon megpároltam.
Kevés száraz bort öntöttem hozzá, sóztam, borsoztam, és lefedtem.
Így kb.
10 percig tovább pároltam.
Hozzátettem a szeletelt gombát, és felöntöttem paradicsomszósszal.
Szárított bazsalikomot, és kevés szárított petrezselymet, valamint egy kanálnyi balzsamecetet adtam hozzá.
Rövid további főzés után ment a hűtőbe.