Sváb kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Sváb kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk.
45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.
4 cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk.
20 percet kelesztjük a tepsin.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Sváb kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sváb kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!