Hozzávalók:
30 dkg tisztított sütőtök
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 késhegyni őrölt szerecsendió
1-2 dl víz/ narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csomag réteslap
6-8 evőkanál zabpehely
olaj a kenéshez
*
Elkészítés:
1. A sütőtököt apróra vágjuk, a vízzel vagy narancslével együtt lábosba tesszük, ízesítjük a mézzel és a fűszerekkel, majd puhára pároljuk.
2. Krumplinyomóval összetörjük, belereszeljük a narancs héját és hagyjuk kihűlni.
3. A réteslapot nedves konyharuhára kiterítjük, a lapokat egyenként megkenjük olajjal, és egymásra helyezzük.
4. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a lapon, megszórjuk 2-3 evőkanál apró szemű zabpehellyel (ez felszívja a felesleges nedvességet).
5. A két szélét kb 2 centire felhajtjuk, majd ellentétes irányból a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
6. Tepsibe helyezzük, és forró olajjal megkenjük a tetejét.
7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 -25 perc alatt pirosra sütjük.
8. Kb. 2 rúd lesz belőle.

