Hozzávalók:
1 kg sütötök
1 kg alma
30 dkg cukor
1 citrom
fahéj,csillagánizs
( én 3 kg -ból készitettem mert egy hatalmas sütötököm volt )
*
Elkészítés:
-a sütötököt és az almát meghámozzuk,
-kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe
-meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc alatt puhára főzzük
-félrehúzzuk a tűzröl,kicsit hülni hagyjuk majd krémesitjük turmixoljuk
-ezután visszatesszük a tüzre,hozzáadjuk a cukrot,a reszelt citromhéját,1/2 teáskanál fahéjat meg egy egész csillagánizst
-többször megkavarva addig fözzük mig besürüsödik( kb 15-20 perc)
-tiszta csirátlanitott üvegekbe tesszük ,lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihülni