Hozzávalók:
25-25 dkg lisztes fajtájú burgonya és sütőtök (mindkettő tisztítva mérve)
2-3 újhagyma vagy metélőhagyma
fél csokor petrezselyem
kb. 2 ek. finomliszt
2 tojás
só, őrölt fekete bors, késhegynyi reszelt szerecsendió
a sütéshez 3-4 ek. napraforgó olaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, és lereszeljük tökgyalun. Az újhagymát (metélőhagymát) megtisztítjuk, és zöldjével együtt finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt. A liszttel meg a tojásokkal összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zöldséges masszából féltenyérnyi kis lepényeket sütünk. Ehhez minden lepénykéhez kb. 2 evőkanálnyi masszát rakunk az olajra, kanálháttal félujjnyi vastagra ellapítjuk. Oldalanként 4-5 percig sütjük. Papírkendőre szedjük.


