Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a pizzatésztához:
500 g. finomliszt,
1 csomag porélesztő,
kevés só,
1 dl. olíva olaj,
langyos víz,
kevés szárított zsályalevél. (elhagyható)
a töltelékbe:
sütőtök,
házikolbász,
lila hagyma,
mozzarella,
pizzaszósz.

*

Elkészítés:

A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből laza pizzatésztát készítek.
Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen.
Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom.
Gombócokat formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű formára.
Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.
A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom.
A pizzatészta szabadon maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.
Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.
A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe.
A kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött.
A töltelék összeállítását mindenki ízlésére bízom, de én darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele.
Ebből a mennyiségből, 4 db.
calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető.

Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)