Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 nagyobb fej foghagyma
15-20 dkg sütőtök
0,5l tejszín
10 dkg kabanosz vagy kalbász
10dkg szalonna
10 dkg reszelt sajt
só
bors
gyömbér
petrezselyem zöld
olaj
*
Elkészítés:
A hagymát fel apritom,tököt lereszelem,szalonnát kabanoszt vagy kalbászt felkockázom olajon összepiritom.
Ha félig megpuhult a tök (10-15 perc)hozzáadom a zúzott foghagymát,gyömbért(ettől kicsit pikáns lesz az íze) sózom,borsozom és addig főzöm amíg teljesen puha nem lesz.
Ráöntöm a tejszínt, ettől besűrűsödik hozzá apritom a petrezselymet és még eggyet rottyantom végül hozzákeverem a gyúrt házi tésztát.
Tetejét reszelt sajtal megszórm.
Száraz tésztával is lehet készíteni ,nagyon finom de házilag gyúrt az az igazi teljesen más vele az íze.
A sütőtök nem csak finom de nagyon egészséges !
Régen gyakran készítették az emberek ,kár,hogy mostanság ritkábban kerül az asztalra…