Hozzávalók:
Hozzávalók:
A golyókhoz:
20-30 dkg liszt
40 dkg krumpli,
20 dkg megsütött sütőtök,
só
A gombamártáshoz:
10 dkg gomba(nagyon finom erdei gombával),
olaj,só,pirospaprika,
fél húsleveskocka,
1 fej hagyma,
1 tejfel vagy tejszín(kis dobozos.
*
Elkészítés:
Elkészítés : Megfőzöm a krumplit és összetöröm, sózom, belekeverem a szétcincált sütőtököt és összegyúrom.
Közben felteszek egy fazék vizet és felforralom, megsózom.
A lobogó vízbe rakom a megformált golyókat.
Ha feljöttek a víz felszínére, akkor leszűröm és egy jénaiba teszem.
A gombamártáshoz egy lábosba olajat teszek, üvegesre pirítom benne a kockákra vágott hagymát.
Belerakom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával és egy kicsi v ízzel felöntöm.
Belerakom a leveskockát.
Ha elfőtt a leve lepirítom, majd egy kis vizet öntök rá, és behabarom a tejfellel ( ekkor a tejfelbe keverek egy kanálnyi lisztet majd összekeverem a gomba forró levével, 1-2 kanálnyival.
Ez azért kell, hogy a tejfel ne legyen majd csomós ) vagy a tejszínnel.
J ól átforralom, sűrítem majd leöntöm vele a golyókat.
Elkészítés : Megfőzöm a krumplit és összetöröm, sózom, belekeverem a szétcincált sütőtököt és összegyúrom.
Közben felteszek egy fazék vizet és felforralom, megsózom.
A lobogó vízbe rakom a megformált golyókat.
Ha feljöttek a víz felszínére, akkor leszűröm és egy jénaiba teszem.
A gombamártáshoz egy lábosba olajat teszek, üvegesre pirítom benne a kockákra vágott hagymát.
Belerakom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával és egy kicsi v ízzel felöntöm.
Belerakom a leveskockát.
Ha elfőtt a leve lepirítom, majd egy kis vizet öntök rá, és behabarom a tejfellel ( ekkor a tejfelbe keverek egy kanálnyi lisztet majd összekeverem a gomba forró levével, 1-2 kanálnyival.
Ez azért kell, hogy a tejfel ne legyen majd csomós ) vagy a tejszínnel.
J ól átforralom, sűrítem majd leöntöm vele a golyókat.