Sütőtökös-almás süti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Renißaßa

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótához:
6 db tojás
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
20 dkg gyalult sütőtök
1 csomag sütőpor
2 csipet Toldi őrölt fahéj
Töltelékhez:
50 dkg hámozott alma
20 dkg kockára vágott sütőtök
1 l víz
2 csomag vaniliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
1 dkg Toldi őrölt fahéj
kis üveges körte vagy barack lekvár
Díszítéshez:
porcukor
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
http: //www.toldifuszer.hu/

*

Elkészítés:

Piskóta készítése:
Egy magas falú gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet a sütőporral és a Toldi Fűszer őrölt fahéjjal (http://www.toldifuszer.hu/ )összekevjük. A másik tálban a cukrot és a 6 egész tojást habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a lereszelt sütőtököt és a lisztes kever/éket. Tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük. Sütés után egy lisztezett deszkára borítjuk, ha kihült kettévágjuk és az alsó lapot lekenjük a lekvárral.
Töltelék készítése:
A meghámozott almát és a sütőtököt apró darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük az apróra vágott almát és sütőtököt, 8 dl vízet, a cukrot, a Toldi Fűszer őrölt fahéjat ( http://www.toldifuszer.hu/) hozzáadjuk és puhára főzzük. A pudingport  2 dl vízzel csomómentesre keverjük és a főtt sütőtök-almához keverjük. A piskótára keretet helyezünk és ebbe öntjük a forró tölteléket. Ráhelyezzük a másik piskóta lapot és hagyjuk állni. Ha kihült szeleteljük, díszítésként porcukorral hintsük.

Sütőtökös-almás süti