Hozzávalók:
a piskótához:
4 tojás
30 dkg porcukor
1 dl kávé
20 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
1 csipetnyi só
a krémhez:
5 dl tejszín
5 púpos evőkanál finomliszt
1 mokkáskanál indiai sáfrány (kurkuma)
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
50 dkg sült mézes sütőtök ( 1 evőkanál méz van benne kb.)
0,5 dl rum
a mázhoz:
15 dkg ét tortabevonó csoki
3 evőkanál étolaj
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját alaposan kikeverem a 30 dkg porcukorral, beleöntöm az 1 dl kávét, majd hozzáadni 20 dkg finomlisztet, a 10 dkg diót, a csomag sütőport. Felverem jó keményre a 4 tojás fehérjét a csipetnyi sóval, és óvatosan hozzákeverem.
Egy 35 x 27 cm-es tepsinek az oldalát kikenem margarinnal, az aljába pedig sütőpapírt helyezek. Beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
Közben a tejszínt a liszttel sűrűre főzöm, és ha langyos, összekeverem a porcukorral kikevert margarinnal, és belekeverem a mézzel sült, már hideg 50 dkg sütőtököt. Hozzákeverem a 0,5 dl rumot. Aztán a krémet rákenem a piskótára.
A tortabevonót gőz felett felolvasztom, a tűzről levéve az étolajat belekeverem, és a krém tetejére simítom. Én színes tortadarával díszítettem
Forró vizes késsel szeletelhető 2-3 óra hideg hűtő után