Hozzávalók:
·                         1,5  kg sütőtök , kockára vágva
·                         0,5 kg sárgarépa kockára vágva
·                         4 l víz
·                         40 dkg cukor
·                         6 g  citromsav
·                         5 g nátrium-benzoát
*
Elkészítés:
1.              A kockára vágott tököt és a sárgarépát megpároljuk, ha már krémszerű, akkor turmixoljuk (kb. 15-30 perc).
2.              Amíg pároljuk a tököt, addig elkészítjük a szirupot. A vizet felfőzzük a cukorral.
3.              A szirupot a tök+répa pürével összekeverjük, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítót (friss fogyasztásnál nem szükséges), és az egészet összeforraljuk.
4.              Üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
				
															

