Hozzávalók:
fél liter tej
1 csomag vaníliapuding
néhány szem édesítő, vagy ízlés szerint cukor (ez függ a tök édességétől)
40 dkg megsütött (akár maradék, vagy nem túl jó ízű) sütőtök turmixolva
2 teáskanál keményítő
1 teáskanál fahéj
néhány babapiskóta
csokoládé
másfél dl. habtejszín
díszítéshez:
olvasztott csokoládé
mandulaforgács
*
Elkészítés:
Úgy jártam, hogy a megsütött tököm nem lett túlságosan édes, így egyéb felhasználási módok felé néztem.
Ilyenkor desszert készül belőle, ott már nem érezni a tök hiányosságait.
A tejből, pudingporból, édesítőszerből, fahéjból pudingot főzők.
A főzés legvégén hozzákeverem a tökpürét, ami turmixolt állapotában felhígítja a pudingot.
Így egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, majd a pudinghoz adjuk, s összefőzzük.
Előkészített poharaba rétegezve töltjük a pudingot, összetördelt babapiskótát, erre megont puding, majd darabokra tördelt csokoládé, újból puding.
Tejszínhabbal díszítjük, melyre olvasztott csokoládét, mandulaforgácsokat teszünk.
Hűtve tálaljuk