Hozzávalók:
3 kg sütőtök (a sütés után lemért tök súlya)
30 dkg kristálycukor ,de lehet több is.
1 db citrom leve
2 db narancs leve és húsa
*
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magos részt, majd sütőben süsd puhára!
Ameddig sül a tök készítsd elő a lekvárosüvegeket, melyeket jó alaposan moss el, forró ecetes vízzel.Ez sterilizál.
A megpuhult, kihűlt tök húsát kapard ki a héjból.
Tedd a tököt egy lábasba, botmixerrel pürésítsd le, majd add hozzá a citrom és narancs levét, és a cukrot.
Folyamatosan kevergetve kezd el főzni a pürét! Érdemes főzés közben megkóstolni, és ha nem érzed kellően édesnek, akkor több cukrot hozzáadni. Amikor a püré felforrt, főzd további 10 percig, és készen is van!
Az elkészült, sűrű sütőtöklekvárt szedd a lekvárosüvegekbe, csavaros tetővel zárd le, fordítsd az üvegeket néhány percre fejjel lefelé, majd helyezd őket száraz dunsztba!
Másnap kiveheted a száraz dunsztból, és mehetnek a polcra!