Sütőtök krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Sütőtök krémleves

Recept leírás:

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 közepes sütőtök (kb. 1 kg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl alaplé (zöldség- vagy csirke)
  • 1 dl tejszín (vagy kókusztej)
  • 1 ek semleges ízű olaj (pl. napraforgó) vagy kevés vaj a pirításhoz
  • Só, bors, szerecsendió
  • Pirított tökmag és egy kevés olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A sütőtököt meghámozzuk, magját kikaparjuk, a húsát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.

  2. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

  3. Egy nagy lábasban felmelegítjük a semleges olajat vagy vajat, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk.

  4. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és 2–3 percig pirítjuk, hogy karamellesebb ízt kapjon.

  5. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, majd közepes lángon kb. 20-25 percig főzzük, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.

  6. Botmixerrel simára pürésítjük.

  7. Belekeverjük a tejszínt (vagy kókusztejet), és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

  8. Forrón tálaljuk, a tetejére pirított tökmagot szórunk, és pár csepp extra szűz olívaolajat csorgatunk.

Sütőtök krémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sütőtök krémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!