Hozzávalók:
Ma készítettem először, de még fogok. Nincs benne tejszín, burgonya, ajánlom paleosok figyelmébe.
1 sütőtök megpucolva, kimagozva, kockázva
1 vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
ételízesítő, só, bors tetszés szerint
1 csipet morzsolt kakukkfű
pici oliva
8 szelet bacon
natur tökmag
*
Elkészítés:
A sütőtököt megpucolom, magját kiszedem és feldarabolom kockára. Kevés oliván a felkockázott hagymát és összezúzott fokhagymát megpirítom üvegesre, sózom, majd hozzáadom a feldarabolt sütőtököt. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje, ízesítem ételízesítő, só, bors, egy csipet kakukkfűvel. Főzöm addig, hogy puha legyen a tök, nekem ez kb. 15 perc. Botmixerrel összetöröm, nekem nem volt ezért turmixoltam kicsit kihűtve. A bacont megpirítom és a levessel tálalom.