Hozzávalók:
Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a tálaláshoz:
*
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk.
A vajat megolvasztjuk egy fazékban.
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk, borsozzuk, köménymagot szórunk rá.
Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük a sütőtököt, fedő alatt kb.
25 perc alatt.
Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, beízesítjük, majd a tűzhelyre téve egyet rottyantunk rajta.
Ízlésünknek megfelelően utána ízesítjük a levest (sóval, borssal), ha szükségesnek tartjuk.
Hozzávalók a tálaláshoz: A kenyérszeletet felkockázzuk, majd akár sütőben kicsit megpirítjuk, vagy serpenyőben pár csepp olajon átsütjük.
A 4 féle magot egy teás-pohárba szórjuk, s az asztalra tesszük.