Hozzávalók:
Hozzávalók: 2 ek
*
Elkészítés:
Itt a szezonja a szép sütőtöknek ,nagyon finom egészséges egy ízletes reggelihez.
Ínyencek nagyon fogják szeretni ,érdemes kipróbálni .
A sütőtököt az őszi és a téli hónapokban fogyasztjuk sütve, vagy főzve, számtalan variációban elkészítve. A hideg idő beköszönte után, remek vitamin és ásványi anyag forrás lehet, mivel magas a karotin, C-vitamin, kalcium, foszfor és magnézium tartalma.
A tököt 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg.
TIPP: Érdemes egy egész tököt megsütni egyszerre, és abból kimérni a 30 dkg adagot .
A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk kis kockára, és az olajon dinszteljük meg.
Majd az összes hozzávalót turmixoljuk krémesre.
Hűtsük le, majd pirítóssal, vagy friss bagette.l fogyasszuk.