Hozzávalók:
2 dl tejföl (joghurt is megfelelő), 15 dk kacsazsír (sertészsír is lehet), 1/2 kg finomliszt, 1 sütőpor, 1 tojás (ennek csak a sárgája kell a tésztába, a fehérje meg a tetejére) 1 jó teáskanál só 15 dk reszelt trapista
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, majd kb 2-3 mm-esre kinyújtom.
Az egy tojásfehérjét jól kikeverem, szinte habbá verem és rákenem a tészta tetejére.
Ráreszelem a sajtot.
Derejemetszővel kb 1/2 cm esre vágom hosszára majd keresztben is.
( kis rudacskákat készítek ) Majd ezeket a szilikonos papírral kibélelt tepsibe, kettőt – kettőt egymás tetejére helyezve 180 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Nekem 2 tepsivel lett felülről a 3-ik, 4-ik helyre tettem, a felső 17 perc alatt az alatta lévő 20 perc alatt lett szép piros.
( e lektromos hőlégkeveréses a sütő) Nagyon finom lett próbáljátok ki, megéri!