Sütőben sült túrógombóc (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Sütőben sült túrógombóc (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A gombóchoz: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg rizsdara vagy kukoricadara, 1 mk só, 2 db tojássárgája, 2 ek cukor (édesítő), ½ db citrom reszelt héja, 2 db tojásfehérje habbá verve. Az öntethez: 450 g natúr joghurt, 2 db egész tojás, ¼ mk só, édesítő ízlés szerint.

*

Elkészítés:

Ha nehezen boldogultok a főzős gombóccal, próbáljátok ki ezt a változatot, így biztosan nem fog szétfőni a gombóc, sőt még kevesebb szénhidrát is lesz benne, mert a pirított zsemlemorzsa elmarad!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A hozzávalókat keverjük össze, a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét is, és pihentessük a masszát 60 percig, hogy a dara megszívhassa magát.
Az idő letelte után formázzunk gombócokat (kb.
12 db lesz), és tegyük őket egy sütőedénybe (jénai).
Az öntethez a hozzávalókat keverjük simára, majd öntsük a gombócok tetejére.
Tegyük be a már meleg sütőbe, és kb.
45 perc alatt süssük meg.
Az eredeti receptben 12 dkg rizsdara van, én csak 8 dkg-ot tettem bele, de én azt is soknak találtam.
Legközelebb még kevesebbet teszek bele.
(4 főre, 60 perc + pihentetés).